حمل و نقل بین المللی

حمل و نقل بین المللی به معنای انتقال مسافر یا کالا بین دو کشور است. این دو کشور ممکن است مرز زمینی، دریایی یا هوایی داشته باشند. حمل و نقل و توزیع نقش مهمی در تجارت بین المللی دارد. شرکت ها باید روش حمل و نقل صحیح را انتخاب کنند تا از کارایی و مقرون به صرفه بودن بسته های خود اطمینان حاصل کنند. برای ارائه این خدمات از روش های لجستیک زمینی، دریایی، هوایی و ریلی استفاده می شود.

خدمات شرکت های حمل و نقل محدود به ارسال کالا به مقصد نمی باشد. این خدمات علاوه بر حمل کالا، خدمات انبارداری، تخلیه و بارگیری، تشریفات گمرکی و حمل بار با شرایط خاص را نیز ارائه می دهد. خدمات شرکت ها در زمینه ترانزیت شامل بار کانتینری، واردات و صادرات شامل خدمات صادرات هفتگی، بار خرده فروشی، حمل و نقل چند وجهی یا ترکیبی، حمل و نقل کالاهای پروژه و کالاهای نمایشگاهی، بسته بندی،  عملیات گمرکی و ترخیص، خدمات منطقه آزاد، و بیمه کالا، مشاوره و... می باشد.

مسیر ترانزیتی دریافت مواد خطرناک، تجارت کالاهای صنعتی، کشاورزی، الکترونیکی، مصرفی و خوراکی تنها از طریق حمل و نقل در مناطق مختلف قابل انجام است. به عنوان مثال حمل و نقل سوخت یا ترانزیت سوخت و فرآورده های نفتی یکی از سخت ترین و پرخطرترین انواع حمل و نقل است. این نوع حمل و نقل کالا اغلب به روش های حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی انجام می شود.

این خدمات بر اساس قوانین و مقررات خاصی انجام می شود. حمل و نقل مواد سوختی باید تا حد امکان توسط وسایل نقلیه مسقف انجام شود تا از نور مستقیم خورشید یا باران مستقیم محافظت شود. در این راستا شرکت های حمل و نقل بین المللی جهت ترانزیت محموله های سوختی جهت هماهنگی و تعیین مسیر تردد از مبدا تا مقصد به سازمان مذکور مراجعه و به همراه اظهارنامه صاحب کالا، مجوز و درخواست کتبی ارائه نمایند. 

حمل و نقل بین المللی چیست؟​​​​​​​

اکنون می‌خواهیم تفاوت بین LCL و FCL را توضیح دهیم، و هر کدام را جداگانه شرح دهیم:​​​​​​​

در حمل و نقل دریایی از دو روش کلی برای حمل کالا استفاده می شود:
فله (شامل کارتن، کیسه، پاکت) و ظروف
حمل کانتینری با توجه به حجم کالا شامل دو قسمت می باشد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
• حمل به روش FCL
• حمل و نقل به روش LCL

FCL چیست؟
یکی از تفاوت های میان  LCL و FCL این است که در FCL کل محصول موجود در کانتینر فقط مربوط به یک شماره مجوز گمرکی است. بنابراین می توان گفت این نوع ظروف انحصاری هستند.
وقتی حجم کالای ما به اندازه یک کانتینر باشد می توانیم از این روش استفاده کنیم؛ زیرا در این روش هزینه یک متر مربع حجم بار کمتر از روش LCL است و برای کالاهایی که کل فضا را اشغال می کنند مناسب است. 
چه نوع وارداتی برای حمل و نقل FCL مناسب است؟
• مناسب برای سرمایه گذاران
• مناسب برای کالاهای با حجم بالا (بیش از 20 متر مکعب)

LCL چیست؟
در روش LCL به جای اینکه فضا را با کالای خود پر کنید، این فضا را با واردکنندگان دیگر به اشتراک می گذارید. این کانتینرها عمدتاً حاوی کالاهایی هستند که مربوط به چندین مجوز گمرکی است.
می توان گفت اجناس با حجم کمتر از یک کانتینر که متعلق به خریداران مختلف است در یک فضا درکنار هم قرار می گیرند.

فرآیند LCL چگونه است؟
1. ابتدا با تامین کننده کالای شما در کشور مورد نظر شما تماس گرفته می شود.
2. هماهنگی های لازم انجام می شود.
3. پس از بسته بندی و آماده شدن کالای شما به بندر مبدا ارسال می شود.
4. کشتی حامل با توجه به شرایط مورد نظر انتخاب می شود.
5. ارسال اسناد کالا به شرکت حمل کننده
6. راندن کانتینر از کشتی به اسکله
7. بارگیری کالا در اسکله
8. حمل به بندر مقصد
9. ترخیص کالا
10. انتقال بار از گمرک به انبار مشتری

چه نوع وارداتی برای حمل و نقل LCL مناسب است؟
• مناسب برای کسب و کارهای نوپا
• تازه کارها
• حمل محموله های نمونه ای
• واردات جزئی

محاسبه وزن کالا در LCL: هر cbm یک متر مکعب است.
محاسبه وزن کالا در FCL: بر اساس هر کانتینر محاسبه می شود.
در روش LCL پس از ترخیص کالای شما از ظرف مشترک خارج شده و بسته ها باز شده و به صورت کارتن برای شما ارسال می شود.
در روش FCL بسته های شما باز نمی شوند و دقیقاً همانطور که بسته بندی اولیه شده اند به شما تحویل داده می شود.
در LCL کالای شما در داخل یک کامیون قرار می گیرد تا به شما تحویل داده شود. در این زمان می توانید از آسانسور برای قرار دادن اجناس خود روی زمین استفاده کنید.
در FCL کالا داخل کانتینر و در پشت کامیون قرار می گیرد. اگر محموله شما در پالت بسته بندی شده است، می توانید آن را با بالابر جابه جا کنید.

اکنون به چند تفاوت مهم بین LCL و FCL اشاره می کنیم.

امنیت و احتمال آسیب به محموله
امنیت در روش FCL بیشتر از LCL است زیرا فقط تامین کننده کالا به این محموله دسترسی دارد و کانتینر به هیچ وجه جابه جا نمی شود.
امکان آسیب دیدگی محصول نیز کاهش می یابد؛ زیرا کالا از داخل کانتینر جابجا نمی شود و تمامی محتویات داخل محفظه متعلق به یک خریدار می باشد و دیگر جابجا نمی شود. این عدم جابجایی باعث می شود که کالا آسیبی نبیند.

هزینه حمل و نقل با LCL
برای محاسبه هزینه حمل کالا در این روش مهمترین موضوع محاسبه حجم اشغال شده توسط کالا می باشد. در این حمل و نقل، CBM به عنوان واحد حجم کالا در نظر گرفته می شود.
* اگر محصول شما حجم کم و وزن بالایی داشته باشد روش محاسبه متفاوت خواهد بود.

هزینه ارسال با FCL
در این روش هزینه حمل و نقل کالا ارزانتر است؛ زیرا به جای پرداخت هر cbm (متر مکعب)، هزینه هر کانتینر را پرداخت می کنید. کل بار متعلق به یک مشتری و دارای پروانه گمرکی می باشد بررسی کالا هم فقط برای یک نوع می باشد.

به طور کلی، LCL برای محموله های کم حجم مقرون به صرفه است.
و FCL برای محموله های بزرگ مقرون به صرفه می باشد.
در FCL به غیر از هزینه های مربوط به خود محصول، هزینه کانتینر را نیز باید بپردازید. با این حال، این مورد در LCL نیست.
در LCL، شما فقط برای فضای اشغال شده در کانتینر پرداخت می کنید، اما در FCL، باید برای کل ظرفیت یک کانتینر هزینه کنید.​​​​​​​