اتاق بازرگانی و وزارت صنعت، معدن و تجارت

مجوز واردات و صادرات مجوزی است که برای انجام واردات و صادرات الزامی است. گروه بازرگانی کوتاژ مفتخر است که در تمامی مراحل اخذ مجوز، ترخیص از گمرک، شریکی با تجربه و قابل اعتماد برای بازرگانان و واردکنندگان کشور مب باشد.

​اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت

ثبت سفارش

ثبت سفارش نوعی مجوز ورود کالای خارجی خریداری شده است که در سامانه وزارت بازرگانی ثبت می شود. بر این اساس دریافت پیش فاکتور از فروشنده و ثبت سفارش یکی از اولین مراحل واردات کالا می باشد.

این یک سند بین المللی است که توسط اتاق بازرگانی هر کشور برای کالاهای صادراتی صادر می شود. این سند محل (کشور) محصول مورد نظر را تایید می کند. خریدار در مقصد برای ترخیص کالا از گمرک به این گواهی نیاز دارد. لذا این گواهی به همراه سایر مدارک برای خریدار ارسال می گردد.

گواهی مبدا

ثبت سفارش نوعی مجوز ورود کالای خارجی خریداری شده است که در سامانه وزارت بازرگانی ثبت می شود. بر این اساس دریافت پیش فاکتور از فروشنده و ثبت سفارش یکی از اولین مراحل واردات کالا می باشد.

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی جهت امکان واردات کالا از سایر کشورها به ایران ملزم به ثبت سفارش کالا می باشند. مجوز ثبت سفارش توسط سازمان توسعه و تجارت صادر می شود و واردکنندگان می توانند پس از دریافت مجوز ثبت سفارش نسبت به واردات کالای مورد نظر خود به کشور اقدام کنند. لازم به ذکر است مجوز ثبت سفارش یک کد 8 رقمی می باشد.

برای واردات کالا و مواد اولیه از سایر کشورها در ایران، تمامی بازرگانان باید ابتدا سفارش کالا را ثبت و سپس به گمرک مراجعه و پس از طی مراحل لازم، کالای وارد شده را به گمرک تحویل دهند.

 ثبت سفارش

مجوز واردات و صادرات مجوزی است که برای انجام واردات و صادرات الزامی است. سامانه اخذ این مجوز سایت گمرک بوده و راه اخذ آن با مراجعه حضوری به گمرک و ثبت نام در سامانه گمرک پس از پرداخت هزینه های لازم می باشد.

قانون واردات و صادرات کالا مصوب سال 1372، کالاهای صادراتی و وارداتی را در سه گروه دسته بندی می کند:  کالاهای مجازی که نیازی به مجوز ندارند، اما باید با مقررات مطابقت داشته باشند. کالاهای مشروط برای واردات یا صادرات نیاز به مجوز دارند. کالاهای ممنوعه بر اساس شرع یا مقررات قانونی قابل واردات و یا صادرات نیستند. همچنین در ماده 3 این قانون، اخذ کارت بازرگانی برای واردات و صادرات کالاهای بازرگانی به کالاهایی گفته می شود که به صورت اصلی یا پس از تولید، تفکیک و بسته بندی قابل فروش هستند.

گواهی مبدأ سند خاصی برای شناسایی کالا است که در آن مرجع صلاحیت دار یا مرجعی که مجاز به صدور گواهی مبدا است صریحاً تأیید می کند که کالایی که گواهی به آن مربوط می شود در کشور خاصی ایجاد شده است. این گواهی همچنین ممکن است حاوی بیانیه ای از سازنده، تولید کننده، تامین کننده، صادرکننده یا سایر افراد ذی صلاح باشد.

گواهی مبدا در ایران توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر می شود و دارای مشخصات زیر است:
1. عنوان گواهی مبدأ      2. نام کشور سازنده کالا       3. نام کشور و اتاق صادر کننده گواهی مبدا    4. فرستنده فروشنده کالا     5. وسیله نقلیه 6. تعداد اقلام    7. علائم و تعداد بسته‌ها   8. تعداد و نوع بسته‌بندی
9. شماره فاکتور و تاریخ   10. تأییدیه توسط مرجع صادرکننده گواهی  11. محل، تاریخ، مهر و امضای مقام تایید کننده

اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت

گواهی مبدا